Danske politikere kritiserer EU’s sælkampagne

En række danske EU-parlamentarikere er utilfredse med den oplysningskampagne, som EU-Kommissionen har lavet om sælskind. Kampagnen rækker nemlig slet ikke ud til forbrugerne, lyder kritikken.
Foto © : Ullatoernaes.dk
01. februar 2016 11:43

- Det er simpelthen ikke godt nok.

Sådan lyder det fra EU-parlamentarikeren Ulla Tørnæs fra Venstre.

Sammen med EU-parlamentarikerne Christel Schaldemose fra Socialdemokraterne og Bendt Bendtsen fra De Konservative kritiserer hun den kampagne, som EU-Kommissionen sidste år blev pålagt at lave om sælskind fra inuit-befolkede lande, herunder Grønland.

En kampagne, som skulle genoprette tilliden til sælskind-salg hos Europas forbrugere. Men det eneste, Kommissionen har gjort, er at opdatere sin hjemmeside om den såkaldte inuit-undtagelse. Det fremgår af en række svar, som Kommissionen har sendt til de tre politikere.

Læs også Kruse: Ny sælfangstkampagne i EU 

Læs også Kim Kielsen vil støtte sælfangerne

Og det er ikke godt nok, mener Ulla Tørnæs.

- For mig er det at opdatere en hjemmeside på Kommissionens hjemmeside ikke det samme som at lave en egentlig oplysningskampagne. For man skal jo selv søge informationen om salg af sælskind for at kunne finde frem til oplysningerne.

- Jeg forestillede mig, at den oplysningskampagne, som vi drøftede sidste forår, var en langt mere udadvendt informationskampagne, som skulle bidrage til at rydde nogen af de misforståelser der er af banen, siger Ulla Tørnæs til KNR.

De danske parlamentarikere har derfor nu stillet flere spørgsmål til Kommissionen, blandt andet for at høre, hvor mange der klikker ind på hjemmesiden, og hvad budgettet er for hele kampagnen.

Læs også EU fastholder inuit-undtagelse for sælprodukter

Læs også KNAPK vil forbedre sælskindskvaliteten efter EU-ja

Men uanset svarene mener Ulla Tørnæs ikke, at Kommissionen har løftet opgaven som lovet.

- Jeg mener, vi var fuldstændige klare i mæglet. Det var vi både i de ændringsforslag, der blev stillet, men også under de møder, vi havde med Kommissionen. Der var der ikke nogen tvivl om, hvad der var parlamentets ønske, siger hun.

Ud fra de svar, som Kommissionen nu skal give yderligere, vil de danske politikerne overveje, om kampagnen skal tages op i EU-parlamentet igen.