Dansk advokat: Danmark skal undskylde

Hvis det står til den danske advokat Knud Foldschack, skal den danske regering undskylde for Danmarks rolle i tvangsfjernelsen af 22 grønlandske børn i 50'erne.
Der skal komme en undskyldning fra Christiansborg, mener Knud Foldschack. Foto © : Simon Uldum
Skrevet af Jonas Fievé
26. oktober 2015 13:56

Knud Foldschack mener, at Danmark skal være med til at påtage sig ansvaret for, at 22 grønlandske børn i starten af 50erne blev tvangsfjernet fra deres familier og sendt til kulturopdragelse i Danmark.

 - Hvor har de været udsat for et utilstedeligt overgreb og, hvor er det godt, at de har fået en undskyldning. Men jeg mener ikke, at staten har sagt undskyldt. 

Ordene faldt i programmet Søndagsfrokosten på P1, hvor de medvirkede diskuterede, hvilken betydning Red Barnets undskyldning til de grønlandske børn har og, hvad de kan bruge den til.

Læs også BILLEDER Fire "eksperimentbørn" har nu fået en undskyldning

- Men kan ikke være i tvivl om, hvad undskyldningen er værd, den er uvurderlig. Man kunne ønske sig, at statsministeren på den danske stats vegne også sagde: Ja det er rigtigt, det er også en undskyldning fra statens side. Så ville den være virkelig valid.

Knud Foldschack er kendt for at kæmpe de udsattes sag, og blev for alvor offentlig kendt, da han var talsmand for fonden, der forsøgte at købe Ungdomshuset i København tilbage fra frikirken Faderhuset

Læs også Red Barnet beklager og undskylder grønlandsk børneeksperiment 

Læs også Ekspert savner offentlighed på eksperimentbørns vegne

Læs også Eksperimentbarn sætter ord på undskyldning