Damelandsholdet tæt på Pan Am

Grønlands Håndbold Forbund venter svar fra én sponsor, før de kan sende landsholdet til Pan Am i Argentina.
Skrevet af Mads Pedersen
01. maj 2017 10:38

Grønlands kvindelandshold klarede sig ikke så godt i NORCA-kvalifikationsturneringen i Puerto Rico. Det betyder at Grønland ikke fik den eftertragtede billet til Pan Am, der skal foregå i Argentina til sommer.  

Men kvindelandsholdet i håndbold fik alligevel mulighed for at spille om en billet til VM ved de panamerikanske mesterskaber.

Det skyldes, at Canada har meldt afbud til turneringen, og det åbnede en plads i den nordlige region af kontinentet. 

Så nu er det kun spørgsmål om økonomi, før håndbolddamerne kan repræsentere Grønland ved det Pan Amerikanske Mesterskaber. 

Og Elite Sport Greenland er klar med en pose penge til damerne. 

- Vi har givet støtte til deres deltagelse ved Norca-turneringen og har samtidigt meldt ud at vi ville give den yderligere støtte hvis de skulle kvalificere sig til Pan Am. Selvom de ikke kvalificerede sig kom de alligevel videre, så vi vil give den støtte, siger ESG-formanden, Malik Hegelund Olsen, til KNR. 

Hos Grønlands Håndbold Forbund håber bestyrelsesmedlem, Kristian Heilmann, at damelandsholdet får lov til at tage til Canada. 

- Vi venter kun svar fra én mulig sponsor, siger han til KNR, uden at afsløre hvem den mulige sponsor er. 

- Vi håber virkelig at det vil lykkedes, siger Kristian Heilmann. 

Hvis alt går som det skal vil juli være måneden, hvor kvindelandsholdet skal sikre sig en plads til VM gennem Pan Am i Argentina.

Rettelse: Vi skrev tidligere, at Pan Am bliver afviklet i Canada til sommer. Det er ikke korrekt. Turneringen bliver spillet i Argentina, efter Canada opgav at finde finansiering til at afholde turneringen.