Bygdeseminar i Kangerlussuaq

Et seminar for erhvervsudvikling og arbejdsmarkedsforhold i Qeqqata Kommunias bygder begynder i dag med deltagelse fra medlemmer af naalakkersuisut.
Foto © : Qeqqata Kommunia
Skrevet af Ivik Kristiansen
24. februar 2015 18:34

- Vi skal finde ud af, hvilke erhverv der har potentiale i Qeqqata Kommunia. Vi skal drøfte, hvordan vi kan udvikle mulighederne indenfor turisme, fiskeri, jagt og andre erhverv, siger borgmester i Qeqqata Kommunia, Hermann Berthelsen.

Seminaret drejer sig om bygderne i Qeqqata Kommunia, og blandt deltagerlisten finder man tre medlemmer af naalakkersuisut. Karl Kristian Kruse og Knud Kristiansen er i allerede i Kangerlussuaq, mens Vittus Qujaukitsoq slutter sig til seminaret på torsdag.

Naalakkersuisuts deltagelse er vigtig, mener Hermann Berthelsen.

- For eksempel kan man ikke give resterne fra Lilleholm-fabrikken i Maniitsoq videre til Ilulissat eller Sisimiut til produktion af hundefoder, hvis der står hundefoder på etiketten. Men hvis den ændres kan resterne sendes videre fra Maniitsoq til Sisimiut. Det håber vi, at naalakkersuisut kan se på, siger Hermann Berthelsen.

 

Kun Kangerlussuaq er til stede

Men selv om seminaret omhandler kommunens bygder, har islæg forhindret fem ud af seks bygderepræsentanter til at tage turen til Kangerlussuaq.

- Repræsentanter fra Atammik, Napasoq, Kangaamiut, Sarfannguit og Itilleq kunne desværre ikke komme. Men de deltager via Skype, siger Herman Berthelsen.

Som udgangspunkt er der seminar for erhverv og arbejdsmarkedsforhold for Qeqqata Kommunias bygder hvert år. Men nogle år lykkes det ikke på grund af høje rejseomkostninger, oplyser borgmester for Qeqqata Kommunia Hermann Berthelsen.