Bygder higer efter varer

Det lysner nu for de mange bygder langs vestkysten, som det usædvanligt strenge vejr i sidste uge forhindrede forsyningsskibene i at nå frem til.
19. marts 2012 16:43

Her i dag forventer Pilersuisoq i Atammik, at Royal Arctic Lines bygdeservice anløber med friske varer. Så vidt KNI er orienteret vil man straks sejle videre til Kangaamiut via Napasoq, mens skibet senere på ugen vil forsøge at nå ind til Itilleq.

Lidt længere mod nord er Sarfannguit stadig lukket inde af isen, og da der ikke er umiddelbar udsigt til, at den flytter sig, har Pilersuisoq hentet forsyninger hjem med snescooter fra Sisimiut, oplyser produktchef for kolonialvarer i Pilersuisoq, Bent Møller.

Med hjælp fra Søværnets skib, Hvidbjørnen, har det været muligt at gennemføre anløb af Narsarsuaq og Qassiarsuk i sidste uge. Derudover forventes der ikke aflysninger af anløb af bygderne i Sydgrønland. Endelig kom et skib op mod weekenden frem til Qeqertarsuatsiaat, som man i første omgang ellers havde opgivet at nå.

Tilbage i nord er Diskobugten endnu dækket af fast vinteris, som fortsat gør det umuligt at anløbe Aasiaat, Ilulissat og Qasigiannguit, oplyser Royal Arctic Line i dag. I sidste uge slog Pisiffik fast, at borgerne ikke skal frygte tomme hylder i byerne - hvis lagrene begynder at blive tømt, inden skibene igen kan sejle, vil kæden flyve forsyninger ind, lød det.