Bundgarnsfiskeriet i Nuuk-området starter tidligt i år

Bundgarnsfiskeriet er i fuld gang ved Nuuk, og to kuttere har på cirka 18 dage formået at indhandle 56 tons torsk til Royal Greenlands fabrik i Nuuk.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Simon Uldum -
25. april 2016 10:29

Det skriver fiskerikoncernen på sin hjemmeside.

Fabrikschefen i Royal Greenlands fabrik i Nuuk fortæller, at man har gode forhåbninger til en god indhandling af torsk i år:

- Ja, bundgarnsfiskeriet er startet godt. To kuttere indhandlede hver især 15 tons på deres første tur i år. Indtil videre har disse to kuttere indhandlet cirka 56 tons torsk. Det er langt større indhandlingsmængder i forhold til sidste år, hvor der blev indhandlet cirka 20 tons i opstartsfasen af bundgarnsfiskeriet, siger fabrikschef i Royal Greenlands fabrik Theo Didriksen.

Hvis torskeindhandlingen fortsat går godt, skal der ansættes flere medarbejdere i den kommende tid.

- Vi har cirka 20 faste medarbejdere. Indtil videre har vi ansat cirka ti nye medarbejdere. Hvis der fortsat indhandles torsk i gode mængder og hvis flere kuttere begynder at indhandle hos os, så regner jeg regner med, at vi skal ansætte flere i den kommende tid, siger Theo Didriksen til RG.gl.

Bedre kvalitet

Den tidlige start af bundgarnsfiskeriet har en betydning for kvaliteten af råvaren, fortæller fabrikschefen:

- Torsk der er fanget inden lodden ankommer til Grønlands kyster har en langt bedre kvalitet fordi torsk der har spist lodder får et langt højere fedtindhold, der forringer kvaliteten af torskens kød. Derfor får torsk der er fanget inden loddesæsonen en langt bedre kvalitet og dermed en højere pris ved salg, siger Theo Didriksen.

Højsæsonen af bundgarnsfiskeriet topper i juni, juli og august. Sidste år blev der i disse tre måneder indhandlet 765 tons torsk til Royal Greenlands fabrik i Nuuk, oplyser Royal Greenland.

Læs også Isfrit hav øger produktionen af fisk

Læs også Fiskeriet skæpper godt i kassen