Borgmesterkæden skal være nordgrønlandsk

I det fleste kommende storkommuner ligger det nu fast, hvem der skal være borgmestre, bortset fra Nordkommunen. Næste hovedpine - hvis man kan udtrykkedet sådan - bliver, hvordan skal de kommende borgmesterkæder tage sig ud ?
Skrevet af Louise M. Kleemann
16. april 2008 14:24

Og hvad gør vi i fremtiden, hvis og når, der kommer fine gæster – for eksempel kongelige – på besøg i Qaanaaq.

KNR Avannaa rejste nogle af disse spørgsmål overfor KANUKOKA-formand Søren Alaufesen:

- Ja, man må selvfølgelig regne med, at borgmesterkæ-derne må ændres i deres form, siger Søren Alaufesen, med et stort smil.

Den kommende store nordkommune strækker sig fra Kangaatsiaq til Qaanaaq. Qaanaaq folkene er berømte for deres flotte Thulekæde. Kan det, for eksempel, være som en thulekæde?

- Jeg ved, at nuværende kommuner som Sisimiut og Kangaatsiaq´s borgmesterkæder er lavet af ben, udført af grønlandske kunstnere, siger KANUKOKA´s formand Søren Alaufesen til radioavisen.

Han håber derfor, at de kommende storkommuner er opmærksomme på, at de nye borgmesterkæder laves af grønlandske kunstnere, som også kan reklameres overfor omverdnen. Har han så nogen idé om, hvordan de kan se ud ?

- Det må de kommende storkommuner selv bestemme, hvordan de kommer til at se ud.

Hvad nu, hvis der kommer kongelige gæster til Qaanaaq, hvem skal så tage imod ?

-Det er spørgsmål om, hvem der følger de kongelige, man må selvfølgelig regne med, at borgmesteren i stor-kommunen er på forreste række, slutter Søren Alaufesen

Hvem der skal være borgmester i den kommende Nord-kommune skal nu drøftes af Siumut og Atassut i Nordgrønland. I Aasiaat tages spørgsmålet op på fredag.