Bolden ligger hos Grækenland nu efter det græske nej

Det mener eurolandene der venter på udspil fra Grækenland før et EU topmøde i morgen tirsdag. Svære reformer er uundgåelige, lyder det.
Skrevet af DR, Inge S. Rasmussen
06. juli 2015 15:39

Det skriver eurogruppens formand, den hollandske finansminister i dag på Twitter, efter at den græske folkeafstemning søndag endte med et overvældende nej til långivernes krav om besparelser og reformer til gengæld for flere penge.

- Resultatet af folkeafstemningen bringer os ikke tættere på en løsning. Når forslag afvises gør det derimod ting vanskeligere, siger finansministeren ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Endnu er Grækenlands fremtidige tilknytning til eurozonen og EU ikke afklaret, og reelt ved ingen, hvad konsekvenserne bliver af folkeafstemningen søndag, skriver Ritzau.

Som vi fortalte i morgenradioaviserne, har den græske finansminister trukket sig fra posten, selv om befolkningen fulgte hans opfordring og stemte nej.

Men finansministeren har formentlig indset at han ikke vil fremme de kommende forhandlinger - og han bliver ikke savnet i EU, fortæller DR Nyheders korrespondent:

- Man kan sige at Varoufakis afgang den er blevet modtaget pænt, den Belgiske finansministeren har været ude og sige direkte at Varoufakis ikke vil blive savnet, så der er ikke nogle i Bruxelles der er kede af at han forsvinder, sagde Ole Ryborg fra Athen.