Billeder fra NASA viser ny revne i Petermann-gletsjeren

Endnu et kæmpe isfjeld kan være på vej til at blive skabt i den nordvestlige del af landet ved Petermann-gletsjeren. Det skriver Washington Post på baggrund af nye billeder fra NASA.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. april 2017 09:10

I 2010 og 2012 kælvede Petermanns-gletsjeren med kæmpe to kæmpe isfjelde på henholdsvis 250 og 130 kvadratkilometer. Nu viser fotos fra NASA, at der er opstået en ny revne i den flydende del af gletcheren.

Billederne kommer fra et NASA-projekt kaldet Operation Icebridge, der indsamler billeder fra såvel isen i den nordligste del af Grønland samt på Antarktis, skriver The Washington Post.

Og de nyeste billeder fra Petermann-gletsjeren, der blev taget fra et fly i sidste uge, viser en ny kæmpe revne, som ikke er langt fra en anden og ældre revne. Hvis de to mødes kan det resultere i et nyt kæmpe isfjeld ifølge The Washington Posts oplysninger.

Professor Stef Lehrmitte fra Delft University of Technology i Holland havde bedt NASA om at tage billeder fra luften af revnen, efter at han havde opdaget den på satellitfotos.

Ifølge professoren er revnen usædvanlig, fordi den er opstået ude midt på gletsjeren i stedet for i siden, hvilket er det normale sted for gletsjeren at revne.