Per Berthelsen er fortid i Siumut

Den snart forhenværende kommunalpolitiker langer ud efter sine partikammerater i Kommuneqarfik Sermersooq for at melde borgmesteren til tilsynsrådet. Som en direkte konsekvens har Per Berthelsen derfor valgt at forlade partiet med øjeblikkelig virkning.
Skrevet af Jonas Fievé
26. marts 2017 13:48
Versionist Mads Lynge

Per Berthelsen mener, at hans partifæller i kommunalbestyrelsen har gået bag hans ryg, efter de har sendt et åbent brev til Kommunernes tilsynsråd, hvor de til opfordre til, at de skal undersøge forløbet omkring Siorarsiorfik-projektet.

Det får den snart forhenværende politiker til i en kommentar på en artikel på netmediet SermitsiaqAG, at kritisere Siumuterne Ane Egede Mathæussen og Peter Davidsen, som stod bag brevet.

Undrer sig over opstået skepsis

I kommenter slår Per Berthelsen også fast, at det var en samlet kommunalbestyrelse, der bakkede op om Siorarsiorfiit-projekter, og derfor undrer han sig over, at de lige pludseligt føler, at de har fået misvisende oplysninger.

- Jeg er fortørnet over, at der tages skridt af medlemmer, der ikke havde mine stemmetal, UDEN - gentager UDEN min veiden, skriver han i kommentaren.

Per Berthelsen skriver desuden, at han som ordføre var blandt dem, der stillede en masse kritiske spørgsmål til  byudviklingsprojektet, før man efter flere møder i Siumut-gruppen til sidst valgte at give den fulde støtte til Siorarsiorfiit.

Partitoppen presser på

Til KNR udtaler Per Berthelsen, at han mener, at den pludselig opstået skepsis er dikteret fra partitoppen af Siumut, som ikke har lagt skjul på, at de tvivler på byudviklingsprojektet.

Det har derfor fået den konsekvens, at han melder sig ud af partiet før, han ellers havde planlagt.

Per Berthelsen har været medlem af kommunalbestyrelsen i Nuuk, som i 2009 blev slået sammen til den nuværende Kommuneqarfik Sermersooq, og har ikke valgt at genopstille til kommunalvalget.

Han har tidligere meldt ud, at han agtede at melde sig ud af Siumut den 31. marts - altså nogle dage før kommunalvalget.