Bedstefar overlever flere uger i sibirisk vildmark

En 51-årig bedstefar er vendt hjem til sin familie, efter knap halvanden måned i den sibiriske vildmark.
Foto © : Flickr
Skrevet af Kenneth Elkjær
19. oktober 2016 13:20

Egor Tarasov drog i starten af september, mens det stadig var i slutningen af sommeren, ud i sin båd på Kolyma-floden i Jakutien, der ligger i det nordøstlige hjørne af Sibirien. Ingen havde dog regnet med, at der ville gå mere end en måned, før han vendte hjem igen. Det skriver The Siberian Times.

Eftersøgningen af Egor Tarasov begyndte allerede dagen efter, han ikke vendte hjem fra sin bådtur. Det lykkedes hurtigt at finde hans båd, men der var ingen spor af manden. Samtidig blev det koldere og koldere for bedstefaren, der var taget afsted uden vintertøj efter en usædvanlig varm sommer i området.

Overlevede blandt bjørne og ulve

Efter sin hjemkomst har han selv forklaret, at han for vild, da han sejlede i tåge, og han løb hurtigt tør for benzin. Egor Tarasov forsøgte i starten at klare sig i sin båd, mens han ventede på hjælp. Men intet skete, og i stedet besluttede han sig for at klare sig igennem den sibiriske vildmark, hvor der både lever bjørne og ulve.

I flere uger vandrede den 51-årige rensdyrhyrde rundt i vildmarken – ofte i cirkler, fordi han mistede orienteringen i sneen, der faldt i slutningen af september. Med sneen faldt temperaturerne så meget, at han var nødt til at vandre dag og nat for at undgå at dø af kulde, skriver The Siberian Times.

Da september blev til oktober, fandt han efter ugers vandren frem til en fiskerhytte ved en lille flod, hvor han kunne søge ly, få noget mad og koge noget vand. Den 14. oktober ankom ejeren af hytten til stedet og fandt Egor Tarasov.

Han brugte sin satelittelefon til at kontakte myndighederne, inden han sejlede den 51-årige hyrde til byen Chersky, hvor han blev indlagt på hospitalet. Efterfølgende er han blevet genforenet med sin kone, børn og børnebørn.

Russiske medier skriver, at Egor Tarasov har gået 120 kilometer, hvis man måler hans rute i lige linje. Men han har sandsynligvis gået meget mere, da han har vandret rundt uden at vide, hvor han var på vej hen.