Psykisk vold fylder i Qeqqata: Barn fortalte om seksuelt misbrug og blev mobbet

MIO har under sit to uger lange besøg i Qeqqata Kommunia observeret, at mobning og psykisk vold fylder meget i kommunen. Flere børn udtrykker, at deres lærere virker ligeglade, når de henvender sig.
Foto © : MIO
Skrevet af Kenneth Elkjær
24. oktober 2017 07:08

Problemet med mobning fylder meget i kommunens skoler. I MIOs rapport fra deres besøg i slutningen af april og starten og maj kan man læse en række eksempler på historier fra børn, der har oplevet mobningens ødelæggende væsen på egen krop.

- En af pigerne fortæller, at hun bliver slået, bliver kaldt tyk og slået med genstande. Lærerne ser det, men reagerer ikke.

Et andet barn fortæller, at hun bliver tvunget til at være kriminel.

- En pige fortæller, at hun bliver mobbet i skolen og truet med bank, hvis hun ikke stjæler for dem, der truer hende.

Et tredje barn betror en af sine skolekammerater, at han er blevet seksuelt misbrugt, men det fører til, at flere børn i skolen begynder at mobbe ham med det, kan man læse i rapporten, der indeholder en lang række historier fra børn. 

LÆS OGSÅ Hash og manglende hjælp gør livet svært for børn i Qeqqata

Flere børn og forældre fortæller i MIOs rapport, at lærere reagerer med en ligegyldig attitude eller nedladende kommentarer, når børn og forældre henvender sig med bekymringer om mobningen.

- Lærerne ser det, men reagerer ikke, fortæller et barn.

MIO opfordrer kommuner og skoler til at tage hånd om den voldsomme mobning.

- Det er voksnes ansvar at gribe ind overfor mobing og have en tydelig strategi og handleplan for, hvordan man handler, når børn mobber hinanden, lyder det i MIOs rapport.

168 børn henvendte sig til MIOs under det to uger lange besøg i foråret. Det førte til 49 underretninger til kommunen.

LÆS OGSÅ MIO-besøg førte til 49 underretninger