BankNordik får påbud efter tilsyn

Statens finanstilsyn har tildelt BankNordik en stribe påbud, efter tilsynet har gennemgået bankens aktiviteter, herunder i Grønland og på Færøerne.
11. december 2017 13:00

Det oplyser Finanstilsynet på sin hjemmeside.

BankNordik har bankaktiviteter i Danmark, på Færøerne og Grønland. På Færøerne står banken desuden bag et forsikringsselskab.

Men i bankens forretningsmodel er der ikke taget højde for, at banken opererer på flere forskellige markeder, lyder det i vurderingen fra tilsynet, som er lavet i august og september i år.

Derfor skal bankens forretningsmodel nu tilpasses, og bestyrelsen skal bedre orienteres om aktiviteterne i datterselskaberne, lyder det fra tilsynet.

LÆS OGSÅ BankNordik leverer tilfredsstillende halvårsregnskab

BankNordiks strategi er primært at være en bank for privatkunder, og den har generelt en god økonomil, også på Færøerne og her i landet.

Men banken har fået påbud om at nedskrive sin værdi af ejendomme for i alt 16, 7 mio. kr. og afgrænse sine markedsområder i Danmark og i Grønland. Bl.a. skal banken sætte et løft for, hvor mange penge den vil låne ud, lyder kravet.

Derudover skal BankNordik i højere grad teste sikkerheden i sit IT-system, også i større udstrækning end det sker i dag, skriver Finanstilsynet på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ Bank Nordik lancerer nyt legat til unge studerende