VIDEO B-67 stjæler futsal-guldet i sidste minut

Under grønlandsmesterskaberne for U18 gik drenge- og pigedrømme i opfyldelse for nogle og bristede for andre.
Arkiv Foto © : AWG2016/Claus Andersen-Aagaard
Skrevet af Mads Pedersen
28. november 2016 15:04

Kampen mellem S-68 fra Sisimiut og B-67 fra Nuuk blev søndagens mest intense opgør, da grønlandsmesterskaberne blev afsluttet i søndag i Inussivik, Nuuk.

Efter mere end en halv times målløs, men spændende kamp scorede S-68s Aputsiaq Gabrielsen til 1-0 med 6 minutter igen.

B-67, der havde været defensive i store dele af kampen, ændrede taktik efter målet og skiftede målmanden ud med en markspiller. S-68, der havde været de mest offensive i kampen, skulle nu bare forsvare 1-0-føringen.

I de døende minutter brændte B-67 flere chancer, men med knap to minutter igen bankede Rene Olsen Dahl bolden op i nettaget for B-67 efter et hurtigt kontraangreb. Inussivik brød ud i ekstase, da selvsamme spiller 30 sekunder senere affyrede et kanonskud som S-68-måmanden ikke kunne stoppe.

B-67 førte nu 2-1, der bliver kampens stilling. Det var fuldt fortjent, selvom S-68 havde fortjent en bedre skæbne.

Det var helt klart Grønlands to bedste U18-hold der mødte i finalen, og kampen kunne sagtens være endt i S-68s favør.

Det var tydeligt, at nogle fik deres drengedrømme opfyldt, da tårerne trillede ned hos nogle af B-67 spillerne efter slutfløjtet. Og skuffelsen var samtidig stor hos S-68, der var 1 minut og 40 sekunder fra at vinde guldet.

Stor sejr til IT-79-piger

U18-pigerne IT-79 og B-67 stod for finalen, der aldrig nåede at blive spændende. Her blev B-67 teknisk og fysisk overmatchet af IT-79. Kampen endte 11-0 til IT-79, der dermed kunne løftet trofæet. IT-79-pigerne var begejstrede. Og B-67 pigerne var ligeså begejstrede for at vinde sølv.

Øvrige resultater samt kåringen af årets hold kan findes her.