AWG-ledelse er tilfreds med overskud

Der er stor tilfredshed hos AWG-ledelsen over at budgettet til AWG 2016 er holdt og endda med et overskud.
General Manger for AWG 2016 Maliina Abelsen er godt tilfreds med at kunne aflevere 8,6 millioner tilbage til ejerne af AWG 2016. Foto © : Air Greenland
05. september 2016 16:30

Af et samlet budget på 67,6 millioner for AWG 2016 lyder overskudet på 8,6 millioner.

Og det er et meget tilfredstillende regnskab efter kassen er gjort op og nøglen drejet om for det største sportsarrangement i Grønland nogensinde, mener AWG-ledelsen.

General Manager for AWG 2016, Maliina Abelsen, er nemlig godt tilfreds med at kunne aflevere nogle penge tilbage til ejerne efter at have afsluttet regnskabet.

Læs også Stadig millioner på kontoen efter AWG 2016

- Det kunne dels lade sig gøre, fordi erhvervslivet har spillet en så stor rolle og bidraget. Og så har vi monitoreret økonomien rigtig nøje og afsat penge til uforudsete udgifter, som ikke kom i spil, siger hun.

Overskudet skyldes altså blandt andet, at der var afsat penge i budgettet til ting, der ikke blev nødvendige alligevel.

Blandt andet fik nogle ishockeyspillere en ny flyrute på grund af dårligt vejr og så måtte nogle af dommerne flyve gratis med på nogle flyvninger

Læs også Flyvende ishockeyspillere tester AWG-økonomi

- Vi vidste jo ikke, at vejret ville blive dårligt og at dommerne kunne flyve med. Så på den måde har vi bare passet rigtig godt på pengene. Og en ting er sikkert, vi ønskede ikke at komme tilbage og sige, at der ikke var penge nok, siger hun.

Maliina Abelsen håber at de overskydende penge vil komme  frivillige, unge, sport og kultur.

Men den beslutning er helt og aldeles op til ejerne, altså Host City. Der alene skal afgøre, hvordan overskudet kan bruges bedst.