AWG 2016-frivillige får eget hovedkvarter i Nuuk

Nu får de tusinder af frivillige, som skal aktiveres i forbindelse Arctic Winter Game 2016, deres helt eget hovedkvarter i Nuuk.
Skrevet af Karsten Sommer
06. januar 2015 07:35

AWG2016 frivilligcenteret bliver i Kommuneqarfik Sermersooqs røde bygning ved rådhuset, en bygning der normalt kaldes "Vestre Fængsel" - den samme bygning som også blev brugt som facilitet sidst der var Arctic Winter Games i Nuuk i 2002.
 
AWG2016 får brug for omkring 1500 frivillige, der skal være med lige fra forberedelserne og afholdelse af legene frem til det afsluttende arbejde.
 
Mange frivillige er allerede i fuld gang med arbejdet og de får altså nu et sted, hvor møder og andet arbejde kan foregå.
 
- Vi er stolte over, at huset endnu engang kan danne rammer for de frivillige, der vil være med til at virkeliggøre Grønlands største arrangement af denne art nogensinde, udtaler Kommuneqarfik Sermersooqs administrerende direktør Steffen Ulrich-Lynge.
 
I første omgang vil huset ikke blive åbent for offentligheden, men i løbet af foråret vil centeret begynde at have åbent for alle, så borgerne kan henvende sig, få informationer og tilmelde sig som frivillige.
 
- Huset er perfekt til formålet, om to måneder er der eet år til AWG2016 starter, og der bliver for alvor brug for alle hænder, udtaler General Manager Maliina Abelsen.