Avis: IA var meget tæt på at få aftale i hus med Siumut

Senere i dag præsenteres det nye Naalakkersuisut mellem Siumut, Demokraterne og Atassut. Men IA og Siumut var faktisk meget tætte på hinanden, da forhandlingerne om en ny koalition stod på, fortæller avisen AG i dag.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
10. december 2014 09:36

De to partier var enige om 96-97 procent af de politiske spørgsmål, skriver avisen, der citerer Sara Olsvig for at den politiske kemi mellem hende og Kim Kielsen var den bedste i mange år, mellem formændene for de to største partier:
 
- Flere gange under vores møder konkluderede Kim Kielsen at der kun var tre-fire procent der skilte os, siger Sara Olsvig til AG.

LÆS OGSÅ IA havde urankompromis til Kielsen

Ifølge AG´s oplysninger var det især een person der modarbejdede en bred samlingsregering. Nemlig borgmesteren i Kommune Kujalleq, Jørgen Wæver Johansen.
 
Der stod nemlig meget på spil for Siumutborgmesteren i forhandlingerne. Ikke mindst lufthavnen i Qaqortoq og den måske kommende uranmine ved Kvanefjeldet, skriver AG.
 
Avisen citererer en kilde således:
Kim Kielsen og Karl Kristian Kruse nikkede ofte ja til IA, men Wæver Johansen nikkede nej. Han svang pisken over dem, siger kilden.

LÆS OGSÅ Olsvig: IA arbejder ikke imod en mine i Kvanefjeldet

Jørgen Wæver Johansen afviser over AG, at han har haft den rolle som beskrevet.
 
- Jeg har blot været een af flere i beslutningsprocessen om koalitionen. Men jeg er meget glad for det resultat vi nåede frem til, siger Sydborgmesteren til AG.