Atassut vil have forhøjet torskekvoten

Atassut gentager nu sin opfordring til formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen om hurtigst muligt at indkalde partiformændene med henblik på at forhøje den kystnære torskekvote med 3.000 tons.
Knud Kristiansen
Knud Kristiansen Foto © : KNR
26. november 2014 07:10

Partiet henviser til sin tidligere henvendelse den 19. november umiddelbart efter, at kvoten var opfisket.

LÆS OGSÅ Kystnært fiskeri efter torsk slutter i dag

- Atassut er ikke i tvivl om, at Naalakkersuisut er vidende om, at torskeforekomsten i vores farvande er stor og stabil, og at man derfor sagtens og uden at skade bæredygtigheden kan give en ekstra kvote til den kystnære flåde, der fisker efter torsk, hedder det i det åbne brev.

 

Borgere står uden arbejde

Partiet argumenterer med, at flere indhandlings- og produktionssteder, der beskæftiger sig med torsk, har været nødt til at lukke på grund af manglende indhandlinng. Det gælder blandt andet anlægget i bygden Sarfannguit, hvor hovedparten af de arbejdsdygtige borgere nu står uden beskæftigelse, selv om havet omkring bygden er fyldt med torsk.

LÆS OGSÅ Politikere kræver endnu en forhøjelse af torskekvoten

Endelig tilføjes det, at Naalakkersuisut frem til valget er overstået skal tage hensyn til, at samfundet føres videre. Derfor henstiller Atassut, at Naalakkersuisut handler, lyder opfordringen, der er underskrevet af Atassut formand, Knud Kristiansen.