Asii kritiserer manglende samarbejdsvilje

Der bliver ikke noget samarbejde mellem Sundhedsvæsnet og Kommuneqarfik Sermersooq om en forbedret sundhedsbetjening af borgerne i Illoqqortoormiut som Kommuneqarfik Sermersooqs borgmester, Asii Chemnitz Narup, ellers har foreslået i forbindelse med Selvstyrets generelle driftsbesparelser.
Skrevet af Andrea Christiansen
29. maj 2015 15:03

Borgmesteren mente, at kommunen og Selvstyret skulle samtænke de faglige, de økonomiske ressourcer og de fysiske rammer, som de hver især råder over for at sikre borgerne en god sundhedsservice.


Men den ide er på et møde med Naalakkersuisoq for Sundhed, Martha Lund-Olsen, blevet blankt afvist.


- Martha Lund-Olsen gjorde det mødet klart, at hun ikke ønsker at indgå i et direkte samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq, og at ændringer på området kun kan ske gennem KANUKOKA, skriver Asii Chemnitz Narup i en pressemeddelelse.

 

Læs også Naalakkersuisoq vil arbejde for uændret service på sundhedsområdet


Ifølge borgmesteren henviste Martha Lund Olsen til, at der skal nedsættes en arbejdsgruppe i tidlig indsats på sundhedsområdet i KANUKOKA-regi, men den er ikke nedsat endnu.


- Jeg erfarer, at dele af Naalakkersuisut ikke bryder sig om at samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq. Men jeg synes, det er en skam at tiltag, der kunne have gavnet borgerne i Illoqqortoormiut, bliver skudt ned på forhånd, understreger Asii Chemnitz Narup. Hun henviser til, at kommunen gerne ville have delt udgifterne til for eksempel sunhedspersonale og lokaler med Selvstyret. Begge parterne har brug for eksempelvis sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter.