Asii holdt borgermøde i Tasiilaq

Borgmesteren i Kommuneqarfik Sermersooq har i denne uge været i Tasiilaq for at få inspiration til nye løsninger på byens problemer for børn og unge.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
Skrevet af Simon Uldum -
25. august 2016 06:45

Omkring 110 borgere deltog i mødet, og talelysten var stor, det oplyser Kommuneqarfik Sermersooq i en pressemeddelelse.

- Vi har brugt meget hjerteblod og rigtigt mange penge på at forbedre forholdene i Tasiilaq. Selvom vi er nået langt, er det tydeligt, at vi ikke er nået i mål. Derfor vil jeg gerne have borgernes råd til, hvordan vi kan skabe rammerne om det gode børneliv i Tasiilaq, siger Asii Chemnitz Narup, og fortsætter:

- Det var et meget opløftende møde.  Der er masser af vilje til forandring i Tasiilaq. Deltagerne var enige om, at problemerne kun kan løses, hvis alle i byen tager ansvar og påtaler, det, de mener, er forkert, siger Asii Chemnitz Narup.

For lidt aktivitet i Tasiilaq

Deltagerne gav udtryk for, at det er et problem, at der er for lidt at lave i Tasiilaq. De ønsker, at der kommer flere job og uddannelsesmuligheder til byen og flere muligheder for fritidsaktiviteter.

Flere mødedeltagere påpegede, at især arbejdsløshed kan føre til sociale problemer såsom alkoholisme, ludomani og forsømmelse af børn.

- Jeg er fuldstændig enig. Vi bliver nødt til at have flere arbejdspladser og mindst én videregående uddannelsesinstitution til Tasiilaq. Fra kommunens side vil vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe virksomheder, der ønsker at etablere sig i byen, siger borgmesteren.

Mange mødedeltagere pegede også på manglen på fritidstilbud i Tasiilaq som et problem. De ønsker sig blandt andet en kunstgræsbane, et kulturhus for unge, en lokalradio og udvidede åbningstider i sportshallen.

Gode inputs fra borgerne

- Der er ingen tvivl om, at Tasiilaq har brug for flere fritidstilbud, og de ønsker, jeg har hørt, er ikke urimelige, så jeg er sikker på, at de fleste kan gennemføres inden for ganske kort tid, siger Asii Chemnitz Narup.

På sin tur til Tasiilaq har borgmesteren også holdt møde med en lang række grupper, der har byens sociale problemer inde på livet. Blandt andre erhvervslivet, lokaludvalget og de ansatte i kommunens socialforvaltning.

- Jeg har fået mange godt inputs, som jeg nu vil bruge som forslag til at skabe synlige forbedringer i Tasiilaq, siger Sermersooq-borgmesteren.

Borgmesteren har også besøgt bygderne Sermiligaaq og Isortoq i den forgangne uge.