Arktisk Kommando efterlyser beredskabsplan

Arktisk Kommando efterlyser en beredskabsplan for Citronen Fjord i NordØstgrønland hvis Ironbark vil åbne en zink og blymine i området. For hvis der sker en ulykke i minen eller i havet ud for er Arktisk Kommando nemlig ikke klar til at rykke ud, da kommandoen ikke har tilstrækkelige ressourcer.
- Der kan ske en arbejdsulykke omkring minen og al den personale der arbejder ved minen og der skal man jo have en plan for, siger stabschef i Arktisk Kommando, Jan F. Stripp. Foto © : Ironbark
14. januar 2016 15:27

Arktisk Kommando mener, at Ironbarks projektet bør opstille eget beredskab i forhold til lokal eftersøgning af bortkomne fra mineområdet, evakuering af syge og tilskadekomne, samt eget beredskab i forbindelse med flyhavari eller havari af de skibe, der skal transportere malm.

Læs også Borgermøder om Ironbark-mine

Men råstofdepartementet oplyser til KNR, at ansøgningen stadig er i udnyttelsestilladelsesfasen. Det vil sige, at der ikke på nuværende tidspunkt er krav om, at Ironbark skal have en konkret beredskabsplan klar. Det kommer først efter at udnyttelsestilladelsen er blevet godkendt, men inden en egentligt mineproduktion går i gang.

Læs også Vittus: Ironbark er det fremmeste mineselskab

- Det skal nok falde på plads. Det er selskabet der skal inddrage alle relevante parter. Og så skal råstofmyndigheden godkende det. Der skal vi selvfølgelig sikre os at alle parter er blevet hørt og har givet deres indsigt i forholdene og det er noget som vi tjekke meget op på. De får ikke lov til at gå i felten uden beredskabsplan, siger departementschef for råstoffer, Jørgen Hammeken Holm.

Departementschefen understreger også at der går mindst et år før der kommer en mine i Citronen Fjord.

 

Læs også Ironbark afviser fortsat royalty