Arktis i fokus på verdens største filmfestival

Tre grønlandske film er på programmet, når den prestigefyldte filmfestival i Berlinalen i Berlin blænder op for det store lærred.
Foto © : SUME-dokumentaren
17. januar 2017 06:25

Festivalen har en særlig afdeling ved navn Berlinale NATIVe, som i år har fokus på Arktis og det er her de viser de tre grønlandske film:

SUME - Mumisitsinerup Nipaa (SUME - Lyden af en Revolution), som også blev vist for to år siden, bliver vist igen, Aka Hansens kortfilm, HALF&HALF og kortfilmen The Last Walk, som er skrevet og instrueret af Pipaluk K. Jørgensen og Mikisoq H. Lynge.

Og fokus på Arktis gør Berlinalen til et oplagt sted at promovere grønlandsk film, skriver filmbrancheforeningen FILM.GL. Foreningen sender derfor en delegation på omkring 10 personer til festivalen i den tyske hovedstad.

LÆS OGSÅ Filmskole og gratis film

- Der er ingen tvivl om, at Arktis er hot - også i filmsammenhæng. Hvis den grønlandske filmbranche skal fortsætte med at udvikle sig, må vi gribe denne slags muligheder for at udbrede kendskabet til vores film og vores filmskabere, siger Emile Hertling Péronard fra FILM.GL.

Han påpeger, at fremtidens grønlandske film utvivlsomt vil blive til i økonomiske samarbejder med udlandet og derfor er det vigtigt at lære noget mere om modellerne for international finansiering.

- Og så er det selvfølgelig vigtigt, at vi får opbygget et stærkt netværk i udlandet, siger han.

Også Nunavut er godt repræsenteret med Europapremierer på både Cannes-vinder Zacharias Kunuks nye film, Maliglutit (Searchers), og den prisvindende dokumentar om konsekvenserne af de internationale kampagner mod sælfangst, Angry Inuk, af Alethea Arnaquq-Baril.