VIDEO Arctic Winter Games mangler frivillige

Forberedelserne til næste års Arctic Winter Games er i fuld gang. 60 forskellige større og mindre grupper er allerede fuldt optaget af legene, som begynder den 6. marts næste år.
01. februar 2015 18:01

De første forberedelser til næste års AWG er i gang, men der mangler fortsat frivilige.

- Vii får brug for langt flere folk, når selve arrangementet begynder. Dem skal vi så have fat i bl.a. ved at henvende os til de studerende og ved at lave aftaler med de forskellige virksomheder.

- Og heldigvis har der været stor interesse hidtil, siger Arnakkuluk Jo Kleist, som bl.a. har ansvaret for de frivillige, til KNR.

Kurser hjælper på vej
Opgaverne for de frivillige er mange og forskellige, for der kommer 2000 mennesker til Nuuk i den uge, legene foregår.

- De skal jo alle sammen have noget at spise, guides og serviceres på forskellig vis. Så er der jo også selve konkurrencerne. Der får de frivillige også mange, forskellige opgaver og vil være helt centrale for gennemførelsen af arrangementet, fastslår AWG’s assisterende manager.

Læs også Støt Arctic Winter Games via frimærke

Man skal ikke have særlige kompetencer for at få noget at lave ved Arctic Winter Games. Det vil være en fordel at kunne tale engelsk, men det er ikke et krav.

- Det vigtigste er, at du har noget at byde ind med. Vi skal nok finde opgaver til alle. Det er jo derfor, vi altid siger: Vi har brug for alle, for der vil også være kurser f.eks. for dem, der ikke kan engelsk ligesom andre kompetencegivende kurser vil være tilgængelige, fastslår Arnakkuluk Jo Kleist.