Arctic Green Food går konkurs

300 ansatte og 400 indhandlere bliver ramt af Arctic Green Foods konkurs.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. februar 2013 10:15

Arctic Green Foods økonomiske problemer har været så store at selskabet i dag blev erklæret konkurs.

- Det udslagsgivende har været, at SKAT har blokeret selskabets bankkonti og sat selskabet under permanent inkasso, så aktiviteten i selskabet har været indstillet siden sidste uge, meddeler den tidligere ledelse og aktionærer.

De økonomiske problemer hos Arctic Green Food kom frem i begyndelsen af februar, da flere fiskere fortalte overfor KNR, at de ikke har fået udbetalt bonus fra sidste års indhandling af stenbidderrogn.

Men de økonomiske problemer og andre problemer har slået benene under Arctic Green Food.

- AGF blev i 2012 ramt af store prisfald på hovedprodukterne samt alvorlige reklamationer på bygdeprodukter. I januar 2013 blev AGF ramt af et stort teknisk nedbrud på sin hovedfryser, der bevirkede, at produktionen i en lang periode har ligget stille, og man dermed er kommet bagud med fakturering og færdiggørelse af ordrer, og på den måde er selskabet kommet i en alvorlig likviditetskrise. På samme tid blev situationen yderligere forværret, da en bank samtidig nedbragte sit engagement med selskabet, meddeler den daværende ledelse og aktionærer.

Greenland Properties A/S, som har udlejet produktionsanlæg til Arctic Green Food, undersøger sammen med kommunerne muligheden for at videreføre indhandlingsmuligheder.