Arctic Circle Race aflyst for andet år i træk

Særlig smitsom coronavariant og usikre rejsemuligheder i forskellige lande fører nu til at verdens hårdeste skiløb Arctic Circle Race bliver aflyst
Nalunnguarfiup tasia skulle traditionen tro have dannet rammen om start og mål for Arctic Circle Race Foto © : Birte Olsen
Skrevet af Noah Mølgaard
11. januar 2021 12:01

Startskuddet til årets ekstremsport, Arctic Circle Race, skulle efter planen have fundet sted den 26. marts på Nalunnguarfiup tasia i Sisimiut. Men nu er den endnu engang udskudt til 2022.

Bestyrelsen i Arctic Circle Race har fulgt med i den foruroligende coronaudvikling i de andre lande.

LÆS OGSÅ Arctic Circle Race aflyses på grund af coronavirus

- Vi så ingen anden udvej end aflysning på grund forværring af coronasituationen. Vi kan allerede se, at der nu er lukket for passagertransport mellem flere lande. Derfor har vi besluttet at aflyse løbet for i år, siger bestyrelsesformand for Arctic Circle Race, Jens Klaus Lennert til KNR.

Særlig smitsom corona

Arctic Circle Race blev afviklet for første gang i 1997. Løbet hører til ekstremsport, hvor der bliver tilbagelagt 160 kilometer i løbet af tre dage. Løbet blev også aflyst sidste år, da corona pandemien spredte sig hastigt i forskellige lande.

Også i år er der ingen udsigt til at afvikle løbet, blandt andet fordi, der plejer at være mange udenlandske deltagere.  

LÆS OGSÅ Coronaregler om forsamlinger og arrangementer er forlænget

- Det har heller ikke været nemt at planlægge løbet, der ellers skulle finde sted i år. Det har som bekendt ikke været muligt at lave arrangementer i Grønland med deltagere fra forskellige byer, fortæller Jens Klaus Lennert.

- Vi har ellers sat vores lid til, at vaccination mod corona kunne vende situationen til det bedre. Men så kom den særligt smitsomme corona variant. Der var ingen anden udvej end aflysning, da vi nåede dertil, siger Jens Klaus Lennert.

Det næste skridt for bestyrelsen er, at der skal fastsættes en dato for Arctic Circle Race i 2022. Derefter vil bestyrelsen afvente coronasituationen til den tid.