App hjælper tilflyttere med at lære grønlandsk

Lær 1000 grønlandske ord. Sådan sælger Oqaatsinik Pikkorissarfik, sprogcentret i Sisimiut, appen Memrise, som har hjulpet en af kursisterne til et stort, grønlandsk ordforråd på fem måneder.
Foto © : Oqaatsinik Pikkorissarfik
Skrevet af Camilla Dam
01. maj 2015 15:41

- Da jeg pralede med mine 1000 ord på Facebook, vakte det en del opmærksomhed og nysgerrighed, og andre fik også lyst til at prøve programmet af, fortæller Mette Bank Sørensen.

Man opretter en profil på den gratis app, som så måler både ens resultater og ordforråd. Memrise giver også mulighed for at konkurrere med vennerne i, hvor mange ord man har lært på en uge og måned.

Her fortæller Mette Bank Sørensen og sproglærer Drude Aviaja om appen.

 

Giver mod til at åbne munden
Mette Bank Sørensen må dog erkende, at 1000 ord ikke er meget i det for udefrakommende komplicerede, grønlandske sprog.

- For et halvt år siden forstod jeg stort set ingenting, men efterhånden, som det går fremad, bliver der kortere og kortere imellem de små ord og endelser, som jeg kan forstå. Det i sig selv er en sejr.

- Jeg er blevet så modig, at jeg er begyndt at blære mig lidt med det, jeg nu har lært, hvilket betyder, at mine kolleger begynder at spørge mig om nogle enkle ting på grønlandsk, som jeg nu kan give et meningsfuldt svar på … en gang i mellem i hvert fald, siger danskeren.

Sproglærer Drude Aviaja har kunnet mærke en tydelig forskel i de studerendes paratviden, siden pionerprojektet med kombinationen af tilstedeværelseskursus og e-læring begyndte på Oqaatsinik Pikkorissarfik