Birna-sagen Anklageskrift indeholder tiltale for drab og smugling

Anklageskriftet i Birna-sagen viser tiltale for drab, hashsmugling og en erstatning på 10,5 millioner islandske kroner skriver islandske medier.
Foto © : Amanda Graham/Flickr Creative Commons
09. april 2017 13:18

Islandsk politis anklager har nu fremlagt anklageskriftet mod den grønlandske mand der er tiltalt for drabet på den 20-årige islandske kvinde Birna Brjansdottir.

Det skriver det islandske medie, Iceland Monitor.

LÆS OGSÅ Udenrigsministeriet afviser kritik af Birna-sagen

Ifølge mediet viser anklageskriftet, at den grønlandske mand er tiltalt for drabet og for forsøget på at smugle 23 kilo hash til Grønland, som han skulle have gemt i sin kahyt på trawleren Polar Nanoq, hvor han arbejdede indtil han blev anholdt i forbindelse med sagen.

Manden erkender forsøget på at smugle hash, men nægter sig skyldig i drab.

Anklageskriftet indeholder eftersigende også et krav om erstatning til Birnas forældre på 10,5 millioner islandske kroner. Det svarer til lidt over 655.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ Grønlandsk mand tiltalt for mordet på Birna

Den grønlandske mand har været fængslet siden januar, hvor han blev anholdt og mistænkt i sagen om den islandske kvindes forsvinden.

Birna Brjansdottir blev fundet død den 22. januar ved en strand syd for den islandske hovedstad Reykjavik en uge efter sin forsvinden.

LÆS OGSÅ Efterforskning af Birna-drabet færdig

LÆS OGSÅ Birna-mistænkt renset for mistanke