Ammassalik Radio melder: Over and out

Det er noget af en æra der slutter, når Kystradiotjenesten Ammassalik Radio fra og med i dag, den 1.december, omlægges, så alle kystradiofunktioner overgår til Aasiaat Radio.
Skrevet af Karsten Sommer
01. december 2011 10:59

Ammassalik Radio blev oprettet i 1925, og nåede således at betjene østkystens søfarende i hele 86 år.

Men den teknologiske udvikling gør nu en sammenlægning af kystradiotjenesten mulig, og det passer meget godt med at der med tiden er blevet færre og færre opkald til Ammassalik Radio.

VHF- og MF-frekvenser, som hidtil har været betjent fra Ammassalik Radio, vil derfor fra i dag blive betjent fra Aasiaat Radio.

Dækningsområderne og serviceniveauet vil være uforandret, og den eneste konsekvens for brugerne vil derfor være, at de fremover skal sige "Aasiaat Radio", i stedet for "Ammassalik Radio" når de kalder kystradioen.

- Og skulle nogen af gammel vane kommer til at kalde på Ammassalik Radio, så skal vi nok sørge for at opkaldet bliver omdirigeret til Aasiaat, siger kystradiochef Carl Johan Colberg beroligende.

Han er selv i Tasiilaq lige nu, for at sige pænt farvel til den 86-årige Kystradiostation. Lukningen koster ingen arbejdspladser. Tre ansatte bliver i Tasiilaq, hvor de skal arbejde med vejrballonopsendelser, fem andre forflyttes til andet arbejde på kysten.

Kystradiotjenesten modtager omkring 10.000 meldinger om året. Cirka 400 af dem vedrører søredningsmeldinger, lige fra motorproblemer til egentlige skibshavarier, resten består af søfarende, der vil ringe hjem til familien, eller folk, der oplyser deres sejlrute, når de skal fra et sted til et andet. Så holder Kystradioen øje med om de når frem i god behold.