Alternativet: Grønland burde være med i klimaaftalen

Grønland skulle have været med i klimaaftalen, det mener det danske parti - Alternativet. Ifølge partiet burde det have været muligt at finde et kompromis internt i Rigsfællesskabet, så Grønland ikke tog et såkaldt territorialt forbehold.
21. april 2016 14:12

- Ifølge mine oplysninger er 70 procent af den offentlige energiproduktion fra vandkraft, så der er nogle rigtig positive energitiltag, og derfor er det ægerligt, at man formudrer det billede ved ikke at være en del af klimaaftalen. Der skulle vi have taget mere ansvar sammen i Rigsfællesskabet, siger Alternativets grønlandsordfører, Nikolaj Amstrup.

Han mener, at det er uheldigt for både Grønland og Danmark, at Grønland nu ikke kommer med i klimaaftalen.

Læs også Vittus: Klimaaftalen er unfair for Grønland

- Når Grønland oplever så voldsomme konsekvenser, som det sker med afsmeltningen i øjeblikket, så mener jeg også, at det er vigtigt for både Danmark og Grønland, at Grønland er deltagende i klimaaftalen, og dermed sender et fuldt signal fra hele rigsfællesskabet, om at vi naturligvis støtter op om klimaaftalen, siger Nikolaj Amstrup.

Den danske Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt, ønsker ikke at give interview om, hvorfor det ikke var muligt at finde en ordning internt i Rigsfællesskabet, så Grønland kunne have deltaget i klimaaftalen.

Læs også COP21 Grønland stiller sig uden for den internationale klimaaftale