Altaner i risiko for frit fald

Altanerne i lejlighederne ved Radiofjeldet i Nuuk er i forfald. Faktisk er der risiko for frit fald.
Skrevet af Jaaku Lyberth
25. oktober 2016 05:48

Boligmassen her i landet er langt fra lige god alle steder. Således har beboerne fra blok 11 til 17 i Nuuk modtaget et brev fra boligselskabet Illuut A/S, om at de ikke må gå ud på altanerne. 

Boligselskabet har sendt opgaven i udbud og oplyser, at de forventer arbejdet færdigt næste år.

Det samme problem findes også på Sletten i Nuuk, hvor der allerede er fjernet usikre altaner i blok 2 og 3.

En 32-årige kvinde, der bor i blok to med sine to børn, fortæller til KNR at en del af deres altanen blev fjernet sidste år, efter de henvendte sig til INI A/S om, at altanen var blevet usikker. 

Indtil videre er der dog ikke sket mere i sagen og kvinden fortæller, at det gør hende utryg, at der ikke er blevet bygget en ny altan, da hun har to små børn, der kan risikere at falde ned.

Det samme er tilfældet i blok tre, hvor den ene ende af en altan også er fjernet. Beboeren i  lejligheden flyttede ind i august og fortæller, at de ikke har fået at vide hvorfor den er fjernet og om der skal bygges en ny. Hun er også utryg ved den manglende altan. 

Boligselskabet INI A/S, som administrerer boligerne, oplyser til KNR, at de har overdraget opgaven til det rådgivende ingeniørfirma LH Siunnersorti, et datterselskab af Leif Hansen Bygherrerådgivning, der har base i Ballerup.

LH Siunnersorti  kunne ikke oplyse, hvor langt de er nået med altanerne i blok 2 og 3 og henviser KNR til at henvende sig til INI A/S. INI henviser tilbage til LH Siunnersorti, som dog ikke svarer KNR.