Aleqa møder Kaj Leo i dag

Aleqa Hammond er på rundtur i Europa. Først var det Bruxelles hun besøgte og i dag går turen videre til Færøerne til møde med vores naboer fra Rigsfællesskabet.
06. december 2013 06:56

- Jeg skal mødes med Færøernes lagmand, og her har vi et par områder, vi lige synes, det er vigtigt at sætte os sammen om. Og det er blandt andet nogle emner, som vi har til fældes i Rigsfællesskabet. Og at vi har nogle fællesholdninger, vi gerne vil dyrke, siger Aleqa Hammond om mødet med lagmand Kaj Leo Johannesen og fortsætter.

- Derudover synes vi også, at der er områder for eksempel ind for Arktisk Råd, som vi gerne vil have koordineret, således at begge landes indsats bliver stærkere end hidtil.

Lige præcis når der bliver diskuteret Arktisk Råd har piben nu fået en anden lyd fra formanden for Naalakkersuisut, i forhold til den tidligere strategi, som kom frem i Radioavisen efter et møde i udenrigspolitisk udvalg tilbage i maj måned.

Efter Aleqa Hammonds boykot af Arktisk Råd meldte man således ud dengang, at alle tre lande i Rigsfællesskabet skulle have plads i Arktisk Råd. Hvis det ikke var muligt, var man klar til at droppe Færøerne, således, at kun Grønland og Danmark fik plads i rådet.

Nu gør Aleqa Hammond det dog klart, at man bakker op om sine atlantiske naboer.

- Derfor er det også vigtigt, at vi får koordineret vores prioriteringer, således at de kan gavne Grønland, men også samtid gavne Færøerne, siger hun.

Herudover peger formanden på, at de to ledere skal tale om de svære tider Færøerne har haft, hvad angår makrelfiseriet og EU.