Aleqa Hammond kritiserer politiforlig

Folketingsmedlem Aleqa Hammond langer ud efter den danske regering efter det politiforlig, som et flertal i Folketinget indgik i sidste uge.
Aleqa Hammond på talerstolen i Folketinget. Foto © : Siumut Folketingimi
27. november 2015 14:32

Det sker, fordi hun mener, at regeringen glemmer Grønland, når det gælder om at få tilført ressourcer til politiet herhjemme.

Læs også Dansk politiforlig uden grønlandsk aspekt

Ifølge en pressemeddelelse fra Siumut-politikeren “gambler” Danmark med sammenholdet i Rigsfællesskabet, fordi det nye politiforlig ikke indeholder nogen særlige merbevillinger til Grønlands Politi.

Forliget giver i alt Rigspolitiet 1,9 milliarder kroner ekstra at arbejde ud fra i de kommende fire år - men uden at nævne Grønland i teksten. Og det er under al kritik, mener Hammond.

- Det er ikke i orden, at Danmark bevidst går uden om Grønland, når der skal laves reformer og forbedringer inden for politi- og retsområdet.

Læs også Detaljerne i den nye politiaftale

- Velvidende, at en øget og tidsvarende indsats er nødvendig og ønsket af det grønlandske politi- og retsvæsen, skriver Aleqa Hammond i meddelelsen.

Der er nemlig et stort behov for flere penge til mange af politiets opgaver herhjemme, for eksempel til et mere moderne IT-system og til at oprette flere kommunefogeder i mindre byer og bygder langs kysten, mener Aleqa Hammond.

Læs også Politiforhandlinger ærgrer Inuit Ataqatigiit