Aleqa Hammond fortsætter som næstformand

Aleqa Hammond fremtid som løsgænger i Folketinget ligger nu fast.
Aleqa Hammond
Aleqa Hammond Foto © : Helle Nørrelund/KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
30. august 2016 10:40

Socialdemokraterne har bestemt, at den tidligere Siumut-politiker fortsætter på posten som næstformand i Grønlandsudvalget. Det skriver hendes medlemssekretær i en pressemeddelelse.

Hun beholder også sin suppleantplads i Nordisk Råd, hvor hun også færtsætter i arbejdsgruppen om Arktis under Nordisk Råds delegation.

Hun mister til gengæld sine pladser i Retsudvalget, Udenrigsudvalget, Forsvarsudvalget og suppleantpladsen i Det Udenrigspolitiske Nævn. I disse udvalg er det dog aftalt med Socialdemokraterne, at hun kan indtræde, når der er forhold vedrørende Grønland på dagsordenen.

Læs også Kommunalpolitikere opfordrer Aleqa til at trække sig fra Folketinget

I pressemeddelelsen udtrykker Aleqa Hammond glæde over den indgåede aftale med Socialdemokraterne, som i sidste uge udelukkede hende fra deres folketingsgruppe, efter Hammond blev ekskluderet fra Siumut.

Aleqa Hammond kom i sidste uge i massiv modvind, da hun blev afsløret i at have brugt 13.000 kroner på sit kreditkort fra Folketinget til private indkøb. Stik imod reglerne. Sagen endte med, at ledelsen i Siumut stillede hende over for valget mellem at trække sig fra Folketinget eller blive ekskluderet fra partiet. Hun valgte at blive i Folketinget.

Efterfølgende blev hun også udelukket fra folketingsgruppen i Socialdemokraterne, der er Siumuts danske søsterparti.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Socialdemokraterne til den nye aftale med Aleqa Hammond. Men det har indtil videre ikke været muligt.