Aleqa erkender brug af Folketings-kreditkort

​Aleqa Hammond erkender, at hun har et udestående med Folketingets Administration.
Aleqa Hammond erkender at have et udestående med Folketingets Administration. Foto © : Siumut Folketingimi
22. august 2016 09:59

- Jeg har nogle udståender, som jeg skal have snakket med Folketingets Administration om, som jeg synes, er meget vigtigt at få belyst ordentligt. Jeg har bedt om at få holdt møde med administrationen, således, at det ikke foregår hen over medier eller andre instanser, men det bliver face-to-face-snak.

Sådan siger folketingsmedlem Aleqa Hammond fra Siumut til KNR.

Det sker, efter Ekstra Bladet søndag kunne offentliggøre, at politikeren i juni og juli i har brugt i alt knap 13.000 kroner på Folketingets kreditkort, som er forbeholdt til betaling af flybilletter og taxi, til private formål.

Læs også Medie: Aleqa Hammond shoppede for skattekroner

På sin facebookside skrev Aleqa Hammond søndag, at hun havde benyttet kreditkortet i en nødsituation:

- Mine konti blev groft misbrugt via itunes i juni hvilket heldigvis blev opdaget af min bank og fornødne initiativer blev iværksat. Jeg har via folketinget et mastercard som jeg aldrig har brugt, men i nødsituationen måtte bruge og meddelte administrationen om sagens karakter. Der var gensidig forståelse, skriver hun på Facebook.

Forstår kritikken

Ifølge Folketinget pressetjeneste undersøger administrationen i øjeblikket sagen.

Hvad aftalen med Folketingets Administration konkret indeholder, vil Aleqa Hammond ikke svare på over for KNR.

Hun siger endvidere, at hun forstår opmærksomheden omkring sagen. 

- Jeg har stor forståelse for den kritik, jeg møder. Og det, synes jeg også, er fair nok. Men samtidig møder jeg også mange, der står bag mig i sådan en situation. Jeg synes, at der skal være plads til at rumme begge dele.

- Selvfølgelig er det på ingen måder en sjov situation, jeg er havnet i. Og man føler sig noget presset i sådan en situation. Men det er også vigtigt, at jeg holder hovedet koldt og sørger for, at jeg redder tingene ud, sådan som det er pålagt mig.

På spørgsmålet om, hvorvidt hun som folkevalgt har et særligt ansvar for brugen af offentlige midler, siger Aleqa Hammond til KNR: 

- Selvfølgelig er der da det. Det er vores alles ansvar, at vi følger de retningslinjer, der er pålagt os alle sammen som folkevalgte, uanset hvor vi nu måtte være. Derfor er det også vigtigt, at - der i tilfælde af, at det ikke er det - har en forståelse for at sikre, at vi sætter orden i tingene, hvis der er nogle spørgsmål, som skal besvares.

- Det har aldrigt været hensigten, at jeg skal gå hen og lave noget andet, end jeg er pålagt. Derfor synes jeg, at det er utrolig vigtigt, at de rette instanser og jeg mødes sammen og sørger for, at vi har en gensidig forståelse hele vejen igennem, siger Aleqa Hammond.

Læs også Aleqa forklarer sig på Facebook

Ekstra Bladet har fået adgang til listen over Aleqa Hammonds indkøb. KNR har fået lov til at bringe dem her: