Akkari: Sermitsiaq.AG handlede fornuftigt

Man skal aldrig bøje nakken for fundamentalister, slår Narsaq-læreren Ahmed Akkari fast i en kronik i Sermitsiaq.
Foto © : Kommuneqarfik Sermersooq
24. januar 2015 16:24

Skolelærer og tidligere muslimsk imam Ahmed Akkari, der for anden gang i en årrække har slået sig ned i Narsaq, mener, at de løbende konflikter i kølvandet på profettegninger let vil kunne undgås, hvis folk starter med at dømme hinanden på handlinger frem for ord og tegninger.

Læs også Grønland ærer ofrene for Charlie Hebdo-massakren

I en kronik i Sermitsiaq fortæller den sydgrønlandske tilflytter om, hvordan han blev mødt fordomsløst, da han startede som lærer på skolen i Narsaq. Akkari var på flugt fra islamisters dødstrusler i Europa og Mellemøsten, efter han havde vendt ryggen til den mere firkantede del af sin religion og offentligt fortrudt, at han selv opfordrede til bål og brand.

 

Støtter grønlandsk avis

I kronikken støtter Ahmed Akkari, at Mediehuset Sermitsiaq.AG for nylig spurgte sine læsere om, hvorvidt de skulle offentliggøre Charlie Hebdo-tegninger eller ej. Men man skal også huske ikke at være alt for hensynsfuld, skriver han.

- Ingen skal bøje sig for den slags vold men blive ved med at sige deres mening. 

Læs også Nina-Vivi marcherede for Charlie

Men hvordan kan man forhindre, at der sker sådan et tragisk angreb mellem religioner i fremtiden som det i Paris? Den tidligere fundamentalist skriver selv dette forslag fra sin computer i Narsaq:

Kloge hoveder må sætte sig sammen og og lave en fælles platform for, hvordan det kan lade sig gøre at skabe mere kommunikation og demokratiske værdier på tværs af kontinenter og religioner. Samtidig må alle bære frihedens ansvar og bakke uforbeholdent op om frihedsrettighederne - især retten til fri ytring for alle, skriver Ahmed Akkari i Sermitsiaq.