Erik Jensen: Air Greenland har ikke tilbageholdt oplysninger om mørkeflyvning

Jess Svane vil vide, om Air Greenland har holdt oplysninger tilbage for befolkningen angående de nye regler for mørkeflyvning i Nordgrønland. Men det er altså ikke tilfældet, oplyser naalakkersuisoq for infrastruktur.
Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
16. december 2017 12:56

Fem spørgsmål. Fem afvisninger af grundlaget for spørgsmålet. Det er status på Jess Svanes henvendelse til naalakkersuisoq for infrastruktur, Erik Jensen.

Svane vil have afklaret en række ting i forhold til de nye regler for mørkeflyvning, som kommer til at påvirke helikoptertrafikken i Nordgrønland. Særligt om Air Greenland har tilbageholdt oplysninger for befolkningen.

- Kan det være rigtigt, at hvis Air Greenland allerede tidligere har fået besked om fratagelsen af tilladelsen til mørkeflyvning og dermed tilbageholdt viden, at man så venter, til folk begynder at debattere emnet på de sociale medier? spørger Jess Svane blandt andet i sit paragraf 37-spørgsmål.

Han vil også vide, om det i så fald, kan betragtes sådan, at Air Greenland har holdt noget hemmeligt for befolkningen.

- Hvis man således på forhånd har haft en sådan viden uden at videregive denne, kan det så sidstilles med hemmeligholdelse?

LÆS OGSÅ Ændringer i helikopterflyvninger i Nordgrønland

Men det er altså ikke i overensstemmelse med virkeligheden, lyder det fra Erik Jensen:

- Antagelsen er ikke korrekt – Air Greenland har ikke på noget tidspunkt tilbageholdt viden. Sagen har været drøftet mellem alle parter, og der blev frigivet en pressemeddelelse efter afklaringen af problemstillingen var opnået, svarer naalakkersuisoq Erik Jensen.

Og sådan fortsætter det mere eller mindre igennem alle fem spørgsmål, som Jess Svane fremsætter i sin henvendelse til Naalakkersuisut.

Erik Jensen oplyser desuden, at ændringerne i Air Greenlands fartplan, som er sket på baggrund af de nye regler for flyvning i total mørke, er godkendt af Naalakkersuisut.

LÆS OGSÅ SAR-operationer bliver ikke ramt af mørkeforbud