Air Greenland får ny grønlandsk konkurrent

Grønland får i dag et nyt flyselskab. Det hedder Aluu Airlines A/S og er 100 procent grønlandskejet.
Foto © : Aluu Airlines A/S
Skrevet af Nauja Møller
16. januar 2015 04:19

Det nye flyselskab ventes at blive flyvende fra den 1. juni og på alle hverdage. Det skriver Aluu Airlines A/S i en pressemeddelelse.
 
Aluu Airlines vil operere mellem København og Kangerlussuaq, hvor der vil være videreforbindelse internt i Grønland til Nuuk og Ilulissat.
 
- Hvor mange penge en kommende samarbejdspartner vil finansiere Aluu Airlines med, vil være afgørende for om flyselskabet vil flyve med lejede fly eller vores egne, fortæller selskabets direktør Kuno Fencker til KNR.
 
Fast pris uanset købetidspunkt
Flyselskabet er ejet af tidligere pilot i Air Greenland Pele Broberg, der lige nu er på uddannelse i Copenhagen Business School, CBS. Kuno Fencker, der tidligere arbejdede for Cairn Energy og er formand for Royal Arctic Lines, er blevet ansat som kommerciel direktør pr. den 1.januar 2015.
 
I pressemeddelelsen står der, at kunderne vil kunne købe flybilletter til fast pris, som midlertidigt er sat til 3999 kr. for en returbillet. Og prisen vil gælde året rundt.
 
- Selvom billetterne bliver købt et halv år før rejsen eller dagen før, vil prisen forblive den samme og vil kunne ændres til andre tidspunkter, siger Kuno Fencker.
 
Billetterne ventes at kunne købes fra slutningen af januar.