Advokater ville udnytte vandeksportfirma

Tre danske advokater er tiltalt af bagmandspolitiet for at flytte falske værdier over i et selskab, der vil eksportere vand fra Grønland. Selskabet skulle herefter sælges med fortjeneste. Det skriver flere danske medier, bl.a. Jyllandsposten og finans.dk.
26. juni 2017 13:31

Rettet 27. juni: Vi skrev i første omgang, at Aqua Green Holding var et grønlandsk selskab. Det er ikke korrekt. Selskabet er registreret i Danmark, men forretningsidéen er at eksportere vand fra Grønland. Det er nu rettet i artiklen her.

De tre advokater, Johan Schlüter, Lars Halgreen og Susanne Fryland, er tiltalt for en række forhold om mandatsvig og svindel, hvoraf et af forholdene har forbindelse til et projekt om eksport af vand fra Grønland.

Ifølge bagmandspolitiet har de tre advokater i foråret 2015 overført ejerandele og en kommisionsaftale til det nyopstartede selskab, Aqua Green Holding, som deres ægtefæller er medejere af.

Kommissionsaftalen betyder, at de tre advokater ville kunne handle på vegne af Aqua Green Holding.

I et salgsdokument hævder selskabet, at det er medejer af et andet selskab, kaldet Nafwa. Deres idé var - og er - at eksportere vand fra Grønland til udlandet.

Kort efter værdioverførelsen forsøgte advokaterne at sælge den påståede andel i Nafwa til en værdi af 200 mio. kroner. Det skete med udsagn om, at Nafwa ville sælge 1 mia. kubikmeter vand om året.

Men ifølge bestyrelsesformand for Nafwa, Jan Richard, har selskabet aldrig solgt en eneste dråbe vand. Og desuden er de tre advokaters ægtefæller ikke medejere af selskabet.

Ifølge bagmandspolitiet er det skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed, skriver finans.dk.