PITUFFIK Per Aarsleff A/S anker Thule-afgørelse

Entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S anker nu USA's afgørelse i Thule-sagen til højere instans.

Sagen om servicekontrakten på Thule-basen tager nu en ny drejning. Entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S meddeler nemlig, at firmaet anker afgørelsen af den omstridte udbudskontrakt. 
 
 
Det er den amerikanske rigsrevision GAO's afslag på klagerne om, at USA ikke har overholdt forsvarsaftalen mellem USA og Grønland/ Danmark, som nu bliver anket til specialdomstolen Court of Federal Claims. Det er USA's egen specialdomstol, der håndterer erstatningskrav mod den amerikanske stat.

LÆS OGSÅ GC: Vi kendte ikke USA’s advarsel om Thule-bud

- Intentionen i både forsvarsaftalen og udbuddet af kontrakten er klar, men den er ikke taget til følge af den amerikanske rigsrevision i deres afgørelse. Derfor indgiver vi nu protest til de amerikanske domstole, siger Ebbe M. Iversen, administrerende direktør, i Per Aarsleff, til Finans.

Det var både firmaerne Per Aarsleff A/S, Copenhagen Arctic og selskabet Greenland Contractors I/S, der er ejet af selvstyret og MT Højgaard, som efter afgørelsen i udbuddet 31. oktober valgte at klage over udbudsafgørelsen - men altså uden at få medhold. 

LÆS OGSÅ Selvstyret blev advaret om GC’s Thule-bud

Ifølge finans.dk har Copenhagen Arctic og selskabet Greenland Contractors I/S ikke taget stilling til endnu, om de også vil anke afgørelsen til Court of Federal Claims. 
 

Kommentarer

inatsisartut_forarssamling_2017_nils_baum_bureau_for_inatsisartut.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!