Illustration af den nye terminalFoto: Aalborg Havn

Aalborg Havn udvider med ny terminal

Aalborg Havn A/S har planer om at udvide med en ny containerterminal. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Terminalen skal rumme alle moderne faciliteter til fremtidens containerindustri og bygges øst for den nuværende terminal på havnen.

Som det ser ud i dag, vil havnen i Aalborg ifølge beregningerne i 2022 blive for lille til den voksende containerindustri. Derfor vil Aalborg Havn A/S bygge ud, så byen i 2030 kan rumme 200.000 TEU per år.

- Beregningerne er bl.a. lavet på baggrund af velunderbyggede teser om, at erhvervslivet i Aalborg fortsat vil vokse, både på produktionsvolumen og forbrug, og at Aalborg Havn i endnu højere grad bliver et logistisk knudepunkt for hele regionen, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S.

Vil satse på flere selskaber

Meddelelsen kommer, efter Royal Arctic Line har varslet et farvel til Aalborg Havn, senest når den nuværende kontrakt udløber i 2022.

Ifølge den ny meddelelse fra Aalborg Havn vil man fremover ikke være afhængig af en enkelt kunde eller enkelte aktiviteter. I stedet må en enkelt kunde kun udgøre 15 procent af selskabets omsætning.

- Det er meget sårbart at bygge sin forretning på enkelte, store kunder, så vi skal fortsætte det gode arbejde med at tiltrække nye kunder. Herunder skal vi også i fremtiden have flere konkurrencedygtige koncepter, der får de nordjyske import- og eksportkunder til at bruge Aalborg Havn med de fordele og den nærhed, der er i forbindelse med en moderne, regional havn, siger direktør for Aalborg Havn, Claus Holstein.

Der er endnu ikke taget beslutning om, hvornår den nye terminal skal bygges.

Kommentarer

inatsisartut_forarssamling_2017_nils_baum_bureau_for_inatsisartut.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!