Aaja vil prioritere arbejdet i Folketinget

Aaja Chemnitz Larsen vil komme til at prioritere arbejdet i Folketinget, når hun fra i dag skal arbejde både fuldtid i Folketinget og fuldtid i Inatsisartut. Og hun mener ikke, at hendes arbejdsindsats i hverken Folketinget eller Inatsisartut vil svækkes af at hun har dobbeltarbejde.
Foto © : IA
22. september 2017 15:11

Aaja Chemnitz Larsen har ophævet sin orlov i Inatsisartut og det betyder at hun nu både er medlem af folketinget og Inatsisartut.

Hun skal altså varetage to jobs samtidig, der begge regnes som fuldtid. Men ifølge Aaja Chemnitz Larsen, så vil det ikke gå ud over hendes arbejde i folketinget.

- Nej, det er vigtigt for mig, at det, at jeg har været så aktiv i Folketinget, det kommer også til at fortsætte, siger hun til KNR.

Og det betyder heller ikke en svækkelse af arbejdsindsatsen i Inatsisartut, siger hun.

- Nej, det er det bestemt ikke.

LÆS OGSÅ Aaja Chemnitz kan se frem til millionhyre for dobbeltmandat

Vil prioritere folketingsdebatter vedrørende Grønland

Men der er kun 24 timer i døgnet. Og derfor må der prioriteres.

- Men det er også vigtigt at understrege, at der er to pladser for Grønland i Folketinget, og derfor er det jo vigtigt for mig, at når der er nogle debatter, der har med Grønland at gøre, så er det nogle debatter, jeg kommer til at prioritere, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Aaja Chemnitz Larsen mener dog også, at der kan være nogle fordele ved at sidde i begge parlamenter samtidig, selvom der skal prioriteres mellem opgaverne.

- Der vil jo være nogle ting, hvor der er en synergieffekt og en overlapning imellem de to forskellige opgaver i Folketinget og Inatsisartut, siger hun.

Aaja Chemnitz Larsen bliver samtidig en af landets bedst lønnede politikere med en årsløn på mere end 1.1 million kroner om året.

Ifølge netavisen Sermitsiaq.ag, har Aaja Chemnitz Larsen tidligere udtalt, at hvervene som henholdsvis folketingsmedlem og inatsisartutmedlem ikke kan varetages forsvarligt samtidigt.

LÆS OGSÅ Èt dobbeltmandat afløser et andet