Aaja Chemnitz kan se frem til millionhyre for dobbeltmandat

Folketingsmedlem Aaja Chemnitz Larsen træder fredag ind i Inatsisartut, da hun har valgt at afbryde sin orlov. Dermed kan hun også se frem til at modtage vederlag fra både det danske og grønlandske parlament.
Foto © : IA
Skrevet af Kenneth Elkjær
21. september 2017 16:51
Versionist Arnaq Nielsen

Inuit Ataqatigiits store politiske profil Aaja Chemnitz Larsen kan se frem til at få to parlamentposter at passe fremadrettet. Partiet har torsdag eftermiddag meldt ud, at Ane Hansen træder ud af Inatsisartut for at passe sin post som borgmester i Qeqertalik.

Aaja Chemnitz Larsen kommer dermed til at passe sit parlamentariske arbejde i både Danmark og Grønland. Til gengæld kan hun se frem til at få løn fra både Folketinget og Inatsisartut.

LÆS OGSÅ Èt dobbeltmandat afløser et andet

Folketingsmedlemmer modtager hver måned 51.358 kroner om måneden før skat. Derudover kommer et omkostningstillæg på 5047 kroner, som der ikke skal betales skat af.

I Inatsisartut er lønnen en smule mindre. Her tjener de 31 medlemmer hver måned 41.854 kroner før skat.

Aaja Chemnitz Larsen ønsker ikke at forholde sig til sin årsløn på mere end 1.1 million kroner om året.

- Jeg forholder mig til de vederlag, der er i Folketinget og Inatsisartut, og så har jeg egentlig ikke så meget mere at sige til det, siger hun og uddyber alligevel:

- Jeg har ikke valgt det politiske arbejde på grund af lønnen, det har jeg aldrig gjort, og sådan vil det også være fremadrettet.