Aaja ærgrer sig over fraværende kollega

Det svækker Grønlands stemme og gennemslagskraft, når den ene halvdel af folketingsduoen bliver væk fra møder, mener Aaja Chemnitz Larsen.
Foto © : KNR
05. marts 2017 17:35

Det er ærgerligt, når den ene halvdel af Grønlands medlemmer af Folketinget ikke dukker op til møder. Det mener Aaja Chemnitz Larsen, der sidder i Folketinget for Inuit Ataqatigiit.

- Grønland har jo to pladser i Folketinget ud af 179. Og det betyder jo, at det er rigtig vigtigt, at vi er enormt aktive som folketingsmedlemmer for netop at være med til at sætte Grønland højt på dagsordenen, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Aleqa Hammond bliver væk igen

Hendes kommentar kommer efter, at Aleqa Hammond i denne uge ikke deltog i to møder i Grønlandsudvalget. Det er ikke første gang Hammond ikke dukker op til møder i Grønlandsudvalget. Det samme var tilfældet sidste år, hvor hun prioriterede et borgermøde i Nuuk og at deltage i Arctic Winter Games fremfor møder i Folketinget.

Aaja Chemnitz Larsen ærgrer sig dog over, at være alene til møderne, da der er travlt i Folketinget.

- Og derfor er det selvfølgelig ærgerligt for Grønland, at den stærke stemme, som jeg synes, der bør være, bliver repræsenteret af én repræsentant i stedet for to repræsentanter, siger Chemnitz Larsen.