3-årig pige overfaldet af slædehund

Qaasuitsup Kommune og politiet i Qaasuitsoq advarer i dag turister og borgere om at komme for tæt på slædehundene efter, at et barn tidligere på ugen blev overfaldet.
Foto © : Aqqalu Augustussen
Skrevet af Karsten Sommer
26. august 2016 12:07

Det var en treårig pige der først på ugen blev overfaldet af en slædehund i Ilulissat.

Pigen blev bragt til sygehuset, hvor hun blev behandlet for flere bidsår. Hun har heldigvis ikke fået livstruende skader, men har fået flere flænger blandt andet i hovedbunden, på kinderne, samt blå mærker på brystkassen mv.

En kvinde henvendte sig efterfølgende til politiet og fortalte, at hun havde set og standset overfaldet, der fandt sted ved Qoororsuaq-kollegiet i Ilulissat.

Hunden var bundet, da den overfaldt pigen.

- Vi vil gerne benytte denne triste sag, som heldigvis endte med, at pigen slap fra overfaldet med livet i behold, til at minde om, at slædehunde kan være farlige. Det gælder også, selv om de er bundet, skriver Qaasuitsoq Politi i en pressemeddelelse.

- Her i Ilulissat har vi mange turister disse måneder, som ofte ikke er opmærksomme på, at disse hunde kan være farlige, hvis man kommer for tæt på, siger Preben Westh, regionsleder hos politiet i Qaasuitsoq.

Advarslen gælder ikke kun for Ilulissat, men Preben Westh påpeger, at der i Ilulissat by er stier og veje, som fører de gående tæt forbi byens slædehunde, og deri er der en potentiel risiko for, at man bevæger sig for tæt på.

Det gælder også, hvis man ser nogle små, søde hvalpe, som man bevæger sig hen for at klappe. Hvalpenes mor vil ofte være i nærheden og vil instinktivt beskytte sine hvalpe.

Politiets efterforskning har vist, at hunden var lænket under episoden.

Hunden er dog efterfølgende blevet aflivet, fortæller Preben Westh.