Halvårsregnskab: 2017 har været et rædselsår for RAL

Problemerne har stået i kø for Royal Arctic Line i den første halvdel af året. Og det kan også aflæses i halvårsregnskabet, som virksomheden netop har udgivet. Regnskabet er nemlig havnet i den negative afdeling.
Foto © : Branding Greenland
20. september 2017 19:32

Resultatet for første halvår af 2017 er landet på minus 28 millioner og dermed er underskudet 13 millioner større end ellers forventet.

Bag det negative regnskab ligger især problemerne med et nyt it-system, der har kostet uforudsete udgifter. Derudover kom forårstransporten fra Nordgrønland sent igang på grund af is og der var omkostninger til nye skibe og ny havn i Nuuk.

Udover økonomien er selskabet også løbet ind i andre problemer. Et skib sejlede på et isfjeld, et andet fik skader i Østgrønland, mens et tredje fik kranproblemer.

LÆS OGSÅ Vi skulle have forberedt os bedre og undgået fejl

Størst har dog været problemerne med det nye it-system, der har betydet at containere er blevet glemt og sendt forkert til gene for kunderne.

Og i forbindelse med den seneste status på problemerne med it-systemet, sagde direktør Verner Hammeken til KNR i sidste uge. 

- Vi har udnævnt år 2017 som et rædselsår for os i mange henseender. Skibe der sejler på isfjelde og skær og andre havarier. Plus de her problemer med systemer og arbejdsgange, siger han.

LÆS OGSÅ Mary Arctica stødt på isfjeld

Direktøren regner med og håber på at være fri af problemerne ved udgangen af 2017.

I halvårsregnskabet forventes det da også, at 2. halvår bliver sundere. Der forventes et samlet positivt resultat for hele året på mellem 5 og 15 millioner, hvilket dog er omkring 10 millioner lavere end de tidligere forventninger til året.