Tungejagt: 20.000 rensdyr nedslagtet i Sibirien

Krybskytter har skudt omkring 20.000 rensdyr i det nordøstlige Rusland. Blandt andet fordi dyrenes tunge er eftertragtet - det skriver The Siberian Times.
Foto © : Alf Sollund/Flickr Creative Commons
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. april 2017 10:27

Det omfattende krybskytteri har fundet sted i Krasnoyarsk regionen i det nordøstlige Rusland, og det er blevet undersøgt af inspektører fra regionens statslige jagtkontrol og ansatte i naturreservatet Central Siberian Reserve med støtte fra WWF Verdensnaturfonden.

Ifølge inspektørerne er nedskydningen af rensdyrene foregået på brutal og kynisk vis. Der er blandt andet fundet omkring 300 ådsler fra rensdyr, der kun er blevet anskudt og derefter senere er døde i skovene.

De cirka 20.000 rensdyr er blevet skudt på omkring 800 steder langs en 1500 kilometer lang strækning.

- Jeg har det indtryk, at rensdyrene er blevet skudt på grund af én ting: Krybskytterne vil have deres tunge, siger Pavel Kockarev, direktør i Central Siberian Reserve til The Siberian Times.

LÆS OGSÅ Norsk børnehave skaber hidsig debat med rensdyr-slagtning

Rensdyrtungerne bliver sammen med geviret blandt andet solgt på det sorte marked i Asiatiske lande som Kina, hvor man anser disse dele af dyret for helbredende og potensfremmende.

Rensdyrene i denne del af Rusland er en del af verdens største bestand - den såkaldte Taimyr-bestand. Ifølge en ekspert er bestanden svundet ind fra omkring én million dyr i år 2000 til mellem 400.000 og 500.000 dyr i dag.

Det dramatiske fald i bestanden sker som følge af klimaforandringer, men også på grund af omfattende krybskytteri, mener eksperter ifølge The Siberian Times.