10 hold til fodbold GM

U-19 landsholdet kommer med til senior GM i fodbold.
Skrevet af Noah Mølgaard
16. april 2012 08:16

Grønlands Boldspil Union GBU har vedtaget at der kommer 10 hold med til senior GM i Ilulissat. Det bliver 9 klubber og det 10. hold bliver U-19 landsholdet, der holdt træningslejr i Danmark for nyligt.

Fodbold GM bliver lige så stort som sidste år, hvor der var 10 hold med i slutrunden. Nagdlúnguak er født deltager som arrangørklub. Otte andre klubber skal gennem kvalifikationskampe inden deres deltagelse bliver sikret.

Som noget nyt kommer U-19 landsholdet med til GM slutrunden for seniorer.

- Det er et led i vores bestræbelser på at blive optaget i FIFA. De har blandt andet stillet krav om talentudvikling og en synlig plan for ungdommen, forklarer formanden for GBU Lars Lundblad.

GBU har i flere år arbejdet på at bliver optaget i fodboldens internationale organisation FIFA og har blandt andet haft besøg af FIFA’s præsident Sepp Blatter.

FIFA kommer igen på besøg til sommer, hvor der bliver arrangeret forskellige arrangementer i Uummannaq, Aasiaat og Tasiilaq. FIFA’s delegation får også selskab fra Dansk Boldspil Union. Lejligheden med det internationale besøg bliver brugt til at afholde trænerkurser i de nævnte byer. Det er planen at omkring 15 lokale bliver uddannet som trænere.