Debattør: ”Julehilsen til Grønland” er dybt forældet

DR’s underholdningsprogram ”Julehilsen til Grønland” er med til at vise et forældet billede af Grønland i de danske stuer, mener debattør Nauja Lynge. DR’s underholdningschef forsvarer udsendelsen.
Foto © : DR Arkiv
06. december 2017 07:50

- Jeg forstår godt opbakningen til programmet, og som udgangspunkt er det en fin gestus fra DR. Men det trænger til et moderne løft. Den ene dag om året fremmaner vi et autentisk billede på noget, som var engang.

Sådan siger den grønlandsk-danske debattør og formand for Foreningen Rigsfællesskabet, Nauja Lynge, i Jyllands-Posten onsdag.

Hun mener, at DR’s julehilsen til Grønland, som har kørt siden 1932, viser et forældet og fastlåst billede af Grønland til de danske seere, når der bliver sendt julehilsener med hundeslæder, sælfangere og nationaldragter i baggrunden.

LÆS OGSÅ Julehilsen til Grønland sendes i år for 85. gang

I stedet bør opmærksomheden på Grønland og grønlændere i Danmark bredes ud over resten af året frem for at blive reduceret til et årligt gensyn, mener Nauja Lynge.

Men hos DR forsvarer underholdningschef Jan Lagermand Lundme den årlige udsendelse.

- Vi vil mere med programmet end at underholde. Derfor sendte vi et år hele programmet fra Grønland for at vise, hvor moderne samfundet er. Vi har også beskæftiget os med de enorme forandringer, Grønland har oplevet. Derudover skal programmet være et billede på, hvor vigtigt det er at huske kontakten, siger han til Jyllands-Posten.

Årets "Julehilsen til Grønland" bliver optaget 6. december i Musikkens Hus i Aalborg.

LÆS OGSÅ Julehilsen til Grønland fra Katuaq