Ønskes: Yngre medlemmer i folketinget

24. januar 2005 16:40

En kandidat til folketinget mener at han kan bedre tjene Grønland end dem der sidder i folketinget i dag, samtidig siger en ung kvinde som også er kandidat, at folketingsmedlemmer bør være yngre end dem der sidder i dag.

56-årige Jørgen Birger Jensen, importør og grossist, er ikke et særlig kendt ansigt i hverdagens Grønland.

Han har været lærer i forskellige byer og bygder i siden 1980, dog har han også arbejdet som partisekretær for Atassut. Han mener at han bedre kan tjene Grønland end dem der sidder i folketinget i dag.

- Der er alt for mange politikere som tænker på sig selv, når de er blevet valgt og ikke på folk der har valgt dem, siger Jørgen Birger Jensen, der blev overrasket over, at blive spurgt om han ville stille op for Atassut

- Jeg kan jo ikke løbe fra at jeg er dansker, men jeg føler mig som grønlænder fordi jeg har været i landet i lang tid. Jeg føler mif ikke som dansker, siger han og mener selv at han kan have markante meninger.

26-årige Doris Jakobsen, Siumut) er derimod ved at være velbevandret i grønlandsk politik, på trods af sin unge alder. Nu sætter hun kursen mod Christiansborg:

- Folketinget bør have yngre medlemmer end det er tilfældet i dag, fordi de ofte har nye ideer og tankegangen er mere for unge. Doris Jakobsen beskriver sig selv som en erfaren politiker der føler sig mere ansvarsfuld og har mod til at arbejde for folket. Hvis hun taber til folketingsvalget vil hun alligevel stille op til næste valg.

Doris Jakobsen har endnu ikke en uddannelse, men har gået på højere uddannelsesanstalter i Canada og Danmark. Hun begyndte på læreseminariet og var nødt til at stoppe efter to år, fordi hun blev valgt ind i landstinget.