BILLEDER Årets første skib i Qeqertarsuaq

Morgenbordene i Qeqertarsuaq er sikkert ekstra lækre i dag.
Skrevet af Karsten Sommer
06. maj 2015 06:06

Efter to mislykkede forsøg på at anløbe byen i april, på grund af for meget is i Disko Bugt, lykkedes det nemlig endelig fragtskibet Pajuttaat i går at levere årets første varer til Qeqertarsuaqs butikker.

Pajuttaat valgte helt usædvanligt at losse varerne af ved iskanten inde i inderhavnen, og byens befolkning har derfor nu igen mulighed for at købe både frugt og grønt, kølevarer og andre varer, der længe har været efterspurgt.

Efter de to forgæves forsøg på at levere varer i april, besluttede Royal Arctic Line i samråd med KNI A/S, at bruge den alternative metode, hvor varerne blev losset af på isen, hvorefter lasten blev transporteret til land ved brug af snescootere.

- Det er ellers en lidt risikabel fremgangsmåde,  som koncernen generelt ikke benytter sig af, understreger kædedirektør Finn Fabricius fra KNI Pilersuisoq:

- Men i går besluttede vi at gøre det, fordi vi vurderede at isen var så tyk, at den ville kunne holde til den tunge last, der skulle køres til land, siger Finn Fabricius, der understreger at medarbejdernes sikkerhed går forud for alt andet.

Men nu er butikkernes hylder altså fyldt med savnede varer igen - så den i mange hjem her til morgen sikkert står på frugtyogurt og andre lækkerier.

Velbekomme.